torsdag 1 december 2011

Jessans goda ost å purjopaj

Är väl förmodligen så här man gör en vanlig ost och skinkpaj....men för mig som inte tycker om pajer så va den här faktiskt lite extra god!!!=)

Förresten....till salladen är det jättegott att ha i granatäpplekärnor....MUMS=)
2 dl vetemjöl
100 gram margarin
2 msk vatten
1/2 krm salt

Arbeta samman dessa ingredienser till en deg. Plasta in med gladpack och låt vila i kylen minst en timme. Kavla sedan ut degen till en tunn platta och klä pajformen (22cm). Picka degen och låt stå i ca 10 minuter.

2 ägg
2 dl tunn grädde
2 1/2 dl riven ost (gärna med smak)
100 gram rökt skinka i tärningar
1 dl finstrimlad purjolök

Fräs purjolöken mjuk i en matsked matfett utan att den tar färg. Låt svalna. Blanda ägg, grädde, ost och skinka och purjo i en skål. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 225 grader i ungefär 20 minuter tills fyllningen har stelnat.

Smaklig spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar