Till 10 HUNGRIGA personer=)
Marinera 2 kg kycklingfilé (delad i lagom stora bitar=)) i 1 dl soja, 1 dl olja och 3 msk citronsaft. Låt det gärna ligga över natten.
Koka 1 kg trefärgad pennepasta.
Koka ihop en sås på:
8-9 dl grädde
6 msk pesto (ev mer)
1 msk sambal oelek (ev mindre)
2-3 dl soltorkade tomater i olja (hackas)
(Hit kan allt förberedas dagen innan!)
Lägg pastan i en ugnsfast form (långpanna). Lägg ut den råa, marinerade kycklingen på pastan och slå sen såsen ovanpå. In i ugnen 225 grader i 20 minuter.
Innan servering läggs ruccola, riven parmesan och pinjenötterovanpå.
...och till det serverades bröd med uppvispat smör (vispa nån minut med elvisp - blir mycket godare) toppat med flingsalt!!
Kvällen avslutades med en hård match i MONOPOL....jag är ledsen att behöva säga det.....men jag vann överlägset.....igen......med typ 100 000.... verkar som att tur i spel är min nya grej!!!=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar