söndag 7 februari 2010

Grekisk pyttipanna!

Dagens middag....VÄLDIGT GOTT!!....och enkelt=)

(gick inte att vrida kortet!!! grr)

Receptet:

Fläskfilé
Klyftpotatis (förkokad 3 min)
Röd o Gul Paprika
Rödlök
Oliver
Champinjoner
Fetaost (myyycket)
Tomater

Marinad:
1 1/2 dl olja
1 dl soja
salt
svartpeppar
Blanda ihop, skär filén i jämntjocka skivor och låt ligga i marinaden ett par timmar.

Kall sås:
2 burkar creme fraiche
1 msk majonäs
pressad vitlök
Italiensk salladskrydda
lite citronsaft

Smörj en långpanna och lägg först på potatisen, sedan paprika, rödlök och champinjoner i lagom bitar. Strö över oliver och smulad fetaost. Skiva tomaterna och täck över hela plåten. Lägg sist på köttet och slå över lite marinad. Ugn ca. 25 min i 200 grader!!!

1 kommentar:

  1. SUUUUUPEEER GOTT var det!!!! Rekommenderas starkt....oscar

    SvaraRadera