onsdag 3 mars 2010

Hurtbulle...

Ajjemen....bakade brödet "Hurtbulle" igår... supergott och superlätt var det=)



2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter eller solroskärnor eller vad man vill ha...
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

4 dl mild youghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Blanda ihop torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt och klicka sedan i en smord avlång bakform (1 1/2 l). Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i en timme. När du är nöjd med färgen på brödet lägg på aluminiumfolie (efter ca 30 min.).

Det bästa med detta receptet är att man lätt kan byta ut ingredienserna mot vad man har hemma....ex, mjölsorter etc. Blir visst väldigt gott som glutenfritt med!

1 kommentar: