lördag 13 mars 2010

Minipiroger

Igår gjorde jag och Ella minipiroger med köttfärs i... Tänkte jag skulle frysa in och kunna ta fram till mellanmål för att bli av med mitt brödberoende=)

Det bästa av allt var att dom var hur enkla som helst att göra och blev supergoda!!



Minipiroger 12 st

250 g Köttfärs
1 Ägg (till att pensla på)

3-4 medelstora kokta potatisar
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
75 g margarin

Koka potatisen och gör köttfärsen (valfri kryddning, gäärna med champinjoner och rivna morötter=)...) så att det hinner svalna innan pirogerna görs. Pressa sen potatisen och häll i resten av ingredienserna till degen och arbeta ihop med händerna. Spara lite mjöl till utbakningen. När degen blivit slät och ickeklibbig så kan du börja!

Lättast är arbeta med lite deg åt taget...kavla ut ganska tunt och tryck ut så du får cirklar...(vi använde en tekopp). Lägg en matsked köttfärs i mitten. Fukta sedan halva cirkeln längs kanten med vatten som ska fungera som klister och vik sen över och pressa ihop med en gaffel. Pensla vispat ägg på och in i ugnen på 20 min i 200 grader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar