måndag 6 december 2010

Goda minipiroger!!


14-16 stycken, 200 grader

Deg:
75g rumsvarmt margarin
3-4 medelstora kokta pressade potatisar (svalnade)
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Fyllning:
250g blandfärs
1 gul lök
1 morot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré

Blanda ihop degen.
Riv morot och lök och fräs tillsammans med
köttfärsen och resten av ingredienserna.
Kavla ut degen tunt och använd t.ex. en
tekopp för att ta ut rundlar (10-12 cm diameter).
Lägg en matsked fyllning i mitten av rundeln och
fukta sedan degkanterna med lite vatten för att sedan vika över fyllningen.
Pressa försiktigt ihop med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg.
20 min i 200 grader.
Good Luck!!

1 kommentar: